رابطهی بین سالمندان و موسیقی نه تنها میتواند به کاهش استرس در آنها کمک کند، بلکه میتواند توانایی درک آنها را نیز بهبود ببخشد. در این مطلب میخواهیم به تاثیر موسیقی بر روی سالمندان و کمکی که این هنر میتواند به کیفیت زندگی آنها کند بپردازیم. با آسانیسم همراه باشید.
رابطهی بین موسیقی و آلزایمر
بر اساس تحقیقهای صورت گرفته، گوش دادن به موسیقی میتواند به سالمندانی که آلزایمر و فراموشی دارند کمک کرده و احساس آرامش را به آنها هدیه کند. راههای زیادی برای موسیقی درمانی سالمندان وجود دارد که از جملهی آنها میتوان به ساخت پلیلیست موسیقی و همخوانی با موزیک اشاره کرد. به گفتهی این محققان، گوش دادن به موسیقی میتواند تاثیراتی بسیار قوی بر روی روحیه، طرز تفکر و حتی وضعیت جسمانی فرد داشته باشد که به همین خاطر است که برخی از موسیقیها میتوانند تصاویری از خاطرات ما را برایمان روشن کنند. در واقع حافظه سیستمی است که اطلاعات ورودی را گرفته، ذخیره کرده، سازماندهی نموده و بازیابی میکند. احساسات و حافظه نیز ارتباطی کاملا متسقیم با یکدیگر دارند و از آنجایی که موسیقی میتواند احساسات ما را تحریک کند، باعث یادآوری خاطرات خوب و بد گذشته نیز میشود.
فعالیتهای موسیقی درمانی در سالمندان
برای موسیقی درمانی فعالیتهایی تعریف شده است که عبارتند از:
- پخش موسیقی در فضای منزل
- رقص (که نوعی ورزش بوده و برای سلامت بدن نیز مناسب است)
- رفتن به کنسرتها برای قرارگیری در موقعیتهای اجتماعی
- بازی با موسیقی به همراه کودکان (نظیر صندلی بازی)
مزایای گوش دادن به موسیقی در سالمندان
موسیقی در سالمندان میتواند به سلامت کلی بدن نیز کمک کرده و باعث یادآوری خاطرات خوب و مثبت گذشته شود. یک فرد سالمند میتواند از طریق راههای زیر از مزایای گوش دادن به موسیقی بهره ببرد:
- ورزش بیشتر
- باعث افزایش فعالیت میشود.
- فرد را تحریک به قدم زدن، دویدن، رقصیدن و کشش میکند.
- روابط اجتماعی بیشتر
- درک فرد و توانایی سخن گفتن را بهتر میکند.
- فرد را تحریک میکند تا خودش را خالی کند.
- اعتماد به نفس سالمند را افزایش میدهد.
- استرس، فشار و ترس را کاهش میدهد.
- سلامت کلی بهتر
- باعث کاهش درد و مدت زمان دوران درمان میشود.
- خواب شب را بهبود میبخشد.
- روحیهی فرد را بهتر میکند.
- بهبود حافظه
- یادآوری خاطرات را آسانتر میکند.
- ساختار ارتباطی بهتری برای سالمند رقم میزند.
ارتباط پرستار سالمند و برقراری رابطه بین سالمند و موسیقی
معمولا سالمندانی که روحیهی خود را باختهاند انگیزهای برای گوش دادن به موسیقی و تفریحات این گونه ندارند. با این حال یک پرستار سالمند سالم تعلیم دیده به خوبی میداند که چگونه سالمند عزیز شما را به انجام فعالیتهای تفریحی و آموزشی ترقیب کند تا هم روحیهی بهتری پیدا کند و هم از مزایای سلامتی گوش دادن به موسیقی بهره ببرد. برای آگاهی از قیمت پرستار سالمند و هزینه خدمات پرستاری در منزل، با ما تماس بگیرید.
مادربزرگم بعد فوت پدربزرگم خیلی افسرده و گوشه گیر شده. بردیم پیش روانپزشک گفت یکی از راهاش اینه که با موسیقی آروم بشه. به نظرتون اثر میکنه؟ خیلی نگرانشم
بررسی ها نشان می دهد که 350 میلیون نفر در سراسر جهان از افسردگی رنج می برند و افراد مسن بیشترین تعداد این افراد را تشکیل می دهند. اما برخی مطالعات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی به ویژه موسیقی با ریتم شاد می تواند تاثیر خاصی در کاهش افسردگی افراد به ویژه افراد مسن داشته باشد، بنابراین یکی از فواید گوش دادن به موسیقی در افراد مسن کاهش افسردگی است.
به نظر شما گوش دادن به موسیقی تاثیری روی درمان آلزایمر داره؟
به گفته محققان، گوش دادن به موسیقی تاثیر بسیار قوی بر خلق و خو، طرز تفکر و وضعیت جسمانی فرد دارد. از آنجایی که موسیقی می تواند احساسات ما را تحریک کند، به افراد مبتلا به آلزایمر اجازه می دهد تا خاطرات خوب و بد گذشته را به یاد بیاورند و برای آنها نوعی تمرین ذهنی است و بهتر با دیگران ارتباط برقرار می کنند. موسیقی یکی از قوی ترین راه ها برای تقویت حافظه و یادآوری خاطرات برای افراد مسن مبتلا به زوال عقل است.