اینفوگرافی از علائم آبله مرغان در بزرگسالان

آبله مرغان یک بیماری ویروسی است که در بزرگسالی ممکن است بیماری به زونا تبدیل شود. آبله مرغان در بزرگسالان معمولا شدیدتر بوده و به استراحت نیازمند است. منظور از آبله مرغان در بزرگسالان افراد بالاتر از ۱۳ سال بوده که این بیماری برای خانم‌های باردار و سالمندان بالای 50 سال خطرناک‌تر بوده و علائم آن شامل موارد زیر است:

  • تب
  • لرز
  • خستگی
  • کاهش اشتها
  • قرمزی صورت یا بدن
  • درد (زمانی که به زونا تبدیل شود)
  • ایجاد تاول‌ها و لکه‌های قرمز (بثورات) روی بدن و ترشحات از آن‌ها

آبله مرغان در بزرگسالان حدود یک تا دو هفته طول می‌کشد. تیم ما در شرکت خدمات پرستاری آسانیسم به صورت کامل ابله مرغان در بزرگسالان را بررسی کرده و برای شما این اطلاعات را جمع‌آوری کردیم.

پزشکان بر این باورند که آبله مرغان در بزرگسالان بیماری قوی‌تری است که ویروس آبله مرغان در بدن افراد بزرگسال به وجود می‌آورد. آن‌ها بیان می‌کنند که ویروس آبله در بدن افراد باقی می‌ماند و به محض ضعف سیستم ایمنی بدن بر اثر عوامل مختلف، خود را تحت بیماری زونا نشان می‌دهد. به همین دلیل است که اکثر مبتلایان به بیماری زونا در سنین بالاتر از ۵۰ سال هستند.

برای اطلاعات بیشتر مراقبت از سالمند در منزل را مطالعه کنید.

آبله مرغان در بزرگسالان به کدام نقاط بدن سرایت می‌کند؟

آبله مرغان یک بیماری واگیردار است که به وسیلهٔ ویروس واریسلا‌زوستر (VZV) ایجاد می‌شود. این بیماری اغلب در کودکان شناخته می‌شود، اما می‌تواند در بزرگسالان نیز رخ دهد. برای درک بهتر بیماری مناطقی که آبله مرغان در بزرگسالان سرایت می‌کند را در زیر شرح دادیم:

۱. پوست:

آبله مرغان عمدتاً در پوست و سطح بدن ظاهر می‌شود. شایع‌ترین نقاط پوست که آبله میزند شامل مناطق زیر است:

  • صورت
  • سر زیر موهای فرد
  • کمر
  • سینه (زیر یا روی سینه و در امتداد خط سوتین خانم‌ها)
  • پیشانی
  • شکم
  • پهلوها

۲. چشم‌ها:

یکی از مناطق حساس که ممکن است آبله مرغان در شرایط شدید و خطرناک سرایت کند، چشم‌ها هستند. در صورتی که آبله در اطراف چشم‌ها ظاهر شود، می‌تواند به بیماری‌های جدی مانند التهاب واحد انتشار یافته و باعث آسیب به دید شود. بنابراین، اگر آبله مرغان به اطراف چشم شما سرایت کرد فورا به دکتر مراجعه کنید.

۳. سیستم عصبی:

آبله مرغان می‌تواند بر سیستم عصبی نیز تأثیر بگذارد، به ویژه اگر در نزدیکی مغز ظاهر شود. در این موارد، ممکن است علائمی مانند سردرد شدید، تاری دید، یا حتی تغییر در وضعیت ضمیر رخ دهد. این موارد نیاز به توجه ویژه به علائمی دارند که ممکن است به سیستم عصبی اشاره داشته باشند.

۴. دستها و پاها:

در برخی موارد، آبله مرغان می‌تواند به دستها و پاها گسترش یابد. در این صورت، ممکن است حرکت و توانایی فعالیت‌های روزانه را محدود کند. بنابراین، اهمیت ویژه‌ای به مراقبت از بیمار باید بدهید و در صورت نیاز نیز بهتر است یک پرستار بیمار در منزل درخواست کنید.

5. مکان‌های خطرناک آبله مرغان:

در شرایط نادر و شدید آبله مرغان در بزرگسالان. تاول و لکه‌ها در داخل دهان، چشم، معقد یا روی دستگاه تناسلی ایجاد می‌شود. این مناطق به دلیل حساس بودن در خطر عفونت و مشکلات جدی‌تر هستند و نیازمند مراقبت ویژه توسط پزشک یا بستری شدن در بیمارستان هستند.

آبله مرغان در بزرگسالی

علائم آبله مرغان در بزرگسالان

علائم آبله مرغان در بزرگسالان به طور معمول شبیه به کودکان است اما می‌تواند شدیدتر شود. این بیماری از طریق تماس به شما سرایت می‌کند. علائم آبله مرغان که یک یا سه هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس شروع می‌شود و پیشرفت می‌کند، این علائم شامل موارد زیر است:

  • علائم شبیه آنفولانزا مانند تب، خستگی، از دست دادن اشتها، بدن درد و سردرد. این علائم معمولاً یک یا دو روز قبل از ظاهر شدن بثورات شروع می‌شود.
  • لکه‌های قرمز روی صورت و سینه ظاهر شده و سرانجام در کل بدن پخش می‌شوند. این لکه‌های قرمز به تاول‌هایی پر از مایع تبدیل و باعث خارش و التهاب پوست می‌شود.
  • تاول‌ها ترشح دارند، زخم می‌شوند، بثورات پوستی ایجاد می‌کنند و بهبود می‌یابند.

پزشکان این تاول‌های پر از مایع را “وزیکول” می‌نامند. تاول‌ها و لکه‌های آبله مرغون معمولاً در ابتدا روی سینه، پشت یا صورت ایجاد می‌شوند. سپس می‌توانند در مناطق دیگری از جمله پلک ها، اندام تناسلی و قسمت داخلی دهان پخش شوند.

طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در آمریکا (CDC):

تاول‌ها به طور معمول بیش از 1 هفته پس از ظهور شروع به پوسته پوسته شدن می‌کنند. معمولاً در مراحل مختلف ضایعات همزمان وجود دارد. به عنوان مثال، فرد ممکن است ضایعات وزیکلی، پوستی و ضایعات زخمی داشته باشد.

بیمار مبتلا به آبله مرغان در بیمارستان

چگونه بفهمیم که آبله مرغان گرفته ایم؟

بهترین روش تشخیص آبله مرغان مراجعه به دکتر است تا به صورت حتمی از مریضی خود مطمئن شده و یک موقع با مریضی دیگری آن را اشتباه نگیرید. 

دکتر با معاینه شما و پرسش تاریخچه بیماریتان می‌تواند این عارضه را تشخیص دهد. سوالاتی که دکتر می‌پرسد معمولا پیرامون زمان واکسن زدن شما، زمان ایجاد شدن جوش و بیماری‌های دیگری که در گذشته گرفته‌اید است.

تفاوت علائم آبله مرغان و زونا بزرگسالان

علائم بیرونی زونا بسیار شبیه به بیماری آبله مرغان (آبله مرغون در بزرگسالی) است. در واقع بیماری زونا بعد از آبله مرغان در بزرگسالان رخ می‌دهد. زونا به طور معمول بر روی یک ناحیه از بدن شما اثر می‌گذارد. علائم اولیه زونا شامل سردرد، تب و لرز است. در ادامه برخی از تفاوت‌های اصلی زونا و آبله مرغان را معرفی می‌کنیم:

علت آبله مرغانعلت زونا
آبله مرغان بسیار مسری است و با سرفه کردن و تماس انتقال می‌یابد.زونا بعد از ابتلا به آبله مرغان یا دوباره فعال شدن ویروس در بدن رخ می‌دهد. زونا مسری نیست و نمی‌توان به کس دیگر منتقل شود.
علائم آبله مرغانعلائم زونا
تبتب
سردردسردرد
خستگی و بی حوصلگیخستگی و بی حوصلگی
لکه های قرمز یا صورتی در تمام نقاط بدنلکه های قرمز متمرکز در یک ناحیه خاص (معمولا روی کمر)
خارش در مکان ایجاد شدن لکه ها یا سراسر بدنخارش در سمت چپ یا راست بدن
—–ضعف عضلات
—–درد شدید در نیم تنه چپ یا راست
افراد در خطر آبله مرغانافراد در خطر زونا
کودکان — بزرگسالانی که در کودکی به آبله مرغان مبتلا نشده‌اند.بزرگسالان بالای 50 سال

عکس جوش های آبله مرغان در 15 روز

در زیر شکل جوش های آبله مرغان را همراه با عکس طی روزهای مختلف به مدت 15 روز برای شما نمایش دادیم.

شکل جوشهای ابله مرغان عکس در 15 روز

با توجه به عکس بالا آبله مرغان در 3 مرحله رخ می‌دهد. اما لکه‌ها و جوش‌های جدید می‌توانند در هر مرحله ظاهر شوند.

  • مرحله اول: در این مرحله، لکه در تمام مناطق بدن رخ می‌دهد که ممکن است دردناک باشد. این لکه‌ها ممکن است در یک منطقه بمانند یا به دیگر ناحیه بدن سرایت کنند و معمولا قرمز یا صورت رنگ هستند.
  • مرحله دوم: لکه‌ها به تاول تبدیل و پر از مایع می‌شوند. در این مرحله، تاول بشدت خارش ایجاد می‌کند و ممکن است در هر لحظه بترکد.
  • مرحله سوم: جای تاول به دلمه تبدیل می‌شود. برخی از دلمه‌ها پوست پوست می‌شوند. در حالی که برخی دیگر مایع ترشح می‌کنند.

عکس جوش آبله مرغان بزرگسالان

برخی تصاویر جوش‌های ناشی از آبله مرغان را برای آشنایی بیشتر شما به آبله مرغان بزرگسالان گذاشته‌ایم.

بزرگسالان مبتلا به آبله مرغان چه زمان به دکتر مراجعه کنند؟

آبله مرغان در بزرگسالان به‌خصوص در افراد بالای 50 سال جدی‌تر و خطرناک است. برای همین اگر فکر می‌کنید به آبله مرغان مبتلا شده‌اید، باید فورا با یک پزشک تماس بگیرید یا به مراکز درمانی مراجعه کنید. به‌خصوص اگر شما یا فردی در خانه باردار است، با یک فرد مسن زندگی می‌کنید یا با کسی زندگی می‌کنید که سیستم ایمنی‌اش (به دلیل بیماری یا ارثی) سرکوب شده است.

چگونه آبله مرغان را درمان کنیم؟

برای درمان آبله مرغان در بزرگسالان نیز راهکاری جز استراحت وجود ندارد. البته به خاطر داشته باشید به علت خطرات بیشتر بیماری زونا برای این افراد، حتما باید تحت نظر پزشک قرار گیرند. استراحت علاوه بر این که باعث بهبود حال بیماران می‌شود، از انتقال بیماری به دیگران نیز جلوگیری می‌کند. البته احتمال بستری شدن افراد به علت این بیماری کم‌ است و تنها در موارد حاد پزشکان دستور به بستری کردن بیماران خواهند داد.

نکته‌ای که باید در مورد درمان بیماری آبله بدانید، این است که پیش از هر چیز باید منتظر سپری شدن دوره آن بمانید. در این حین می‌توانید با استفاده از داروها و راهکارهای درمان خانگی، میزان تب و خارش‌های پوستی را کم کنید. آنتی هیستامین‌ها و پمادها و سایر داروهایی که توسط پزشکان تجویز می‌شوند، می‌توانند به بهبود شما کمک کنند.

شکل جوش های آبله مرغان

درمان سریع آبله مرغان بزرگسالان امکان پذیر است؟

آبله مرغان درمان سریعی ندارد ولی برخی درمان‌های خانگی می‌توانند علائم این بیماری را کنترل کنند تا خارش و ناراحتی شما کمتر شود.

  • حمام‌ خنک: اضافه کردن جو دوسر کلوئیدی و جوش شیرین به تسکین علائم کمک می‌کند.  برای خرید محصولات بلغور جو دوسر کلوئیدی می‌توانید به راحتی دارو خانه نزدیک خود مراجعه کنید.
  • داروهای کاهش درد بدون نسخه: داروهایی مانند استامینوفن (تایلنول) برای خرید در داروخانه‌ها در دسترس هستند و می‌توانند به کاهش هرگونه تب یا دردهای بدن کمک کنند.
  • توجه داشته باشید به کودک مبتلا به آبله مرغان آسپرین ندهید، زیرا خطر ابتلا به یک بیماری شدید به نام سندرم ریه را افزایش می‌دهد.
  • لوسیون کالامین: از پماد هایی برای آبله مرغان در بزرگسالان است و می‌توانید از آن روی جوش‌هایی که خارش دار استفاده کنید تا ضایعات را باز نکنید و موجب زخم شدن آنها نشوید.
  • پوشیدن لباس‌های نخی و نازک
  • استفاده از غذاهایی که دارای طبع معتدل هستند مانند آش‌ها و سوپ‌ها
  • نوشیدن مایعات
  • با توجه به طب سنتی استعمال برخی از مواد روی پوست باعث کاهش خارش‌های پوستی می‌شود. از جمله این مواد می‌‌توان به عسل، آلوئه ورا، روغن‌های گیاهی اشاره کرد.
  • دود عنبر نساء نیز برای بهبود التهابات پوستی ناشی از این بیماری مفید است.

مدت خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان چقدر است؟

به نقل از سرویس سلامت ملی انگلستان « آبله مرغان معمولا بعد از 1 تا 2 هفته بدون هیچ درمان یا دخالت دکتر بهبود می‌یابد.» البته قابل به ذکر است که این بیماری در بزرگسالان خطرناک‌تر است و امکان دارد طول درمان بیشتر شود. اگر بیماری شما بیش از 15 روز ادامه یافت، شدیدتر شد یا سن شما بالای 50 سال است، باید به دکتر مراجعه کنید.

شما باید از دانشگاه، مدرسه یا محل کار خود تا زمانی که تمام لکه‌ها پوسته پوسته شدند دور بمانید. این معمولا 5 روز پس از ظاهر شدن لکه‌ها اتفاق می‌افتد.

آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد؟

واگیری این بیماری از 2 روز قبل از ظاهر شدن دانه‌های آبله مرغان تا خشک شدن دانه‌ها طول می‌کشد که معمولا 4 تا 7 روز طول می‌کشد. افراد بزرگسال هنگامی که به این بیماری دچار میشوند باید تا زمانی که لکه‌های پوست آنها پوسته پوسته نشود از محیط های عمومی و کاری و حتی از اجتماع دور بمانند و از تماس با افرادی که به آن دچار نشده اند جلوگیری کنند پس احتیاط بسیاری برای این بیماری لازم است.

رژیم غذایی مناسب برای آبله مرغان

خوردن یک رژیم غذایی پر از غذاهای سالم اما قابل تحمل، مانند غذاهای نرم و پرخاصیت، باعث تقویت شما خواهد شد. نوشیدن آب و سایر نوشیدنی‌های آبرسان در طول روز به بدن شما در مقابله با عفونت زودهنگام کمک می‌کند. یک رژیم غذایی آبله مرغان نباید محدود باشد و غذاهای متنوعی نیز در آن گنجانده شده است. در این زمان رعایت یک رژیم غذایی صحیح می‎تواند به بهبود بسیاری از علائم آبله مرغان کمک کند. پرستار بیمار در این زمینه به خوبی می‌تواند شما را راهنمایی کند. سعی کنید رژیم غذایی زیر را رعایت کنید که شامل موارد زیر است:

  • غذاهای نرم مانند مرغ آبپز، لوبیا، عدسی و سوپ
  • غذاهای خنک مثل بستنی، شیر، ماست
  • میوه و سبزیجات غیر اسیدی مانند انگور، آناناس، گوجه فرنگی، مرکبات، غذاهای ترش و قهوه
  • هیدراته بمانید. با توجه به اینکه آبله مرغان می‌تواند تأثیر مهمی در ناحیه دهان و گلو داشته باشد، ممکن است مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها برایتان دردناک باشد. در نتیجه افراد آلوده به ویروس را در معرض خطر کم آبی بدن قرار دارد.
  • جلوگیری از مصرف غذاهای ادویه دار، غذاهای شور، غذاهای سخت و ترد

پیشگیری از آبله مرغان در بزرگسالی

بهترین و موثرترین راه پیشگیری از آبله مرغان واکسن زدن است. واکسن ویروس واریسلا‌زوستر (VZV) در سال 1995 ساخته شد که بین 70 تا 90 درصد مواقع از سرایت آبله مرغان جلوگیری می‌کند و خطر ابتلا به آبله مرغان شدید در بزرگسالان را به 5 درصد می‌رساند. همچنین برای افراد بالا 50 سال پیشنهاد می‌شود که واکسن آبله مرغان را برای جلوگیری از زونا انجام دهند.

بعد از واکسیناسیون، ابتدایی‌ترین راه برای پیشگیری از بیماری آبله مرغان در بزرگسالان، دوری از عوامل انتقال این بیماری است.

زمانی که یکی از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا می‌شود، تا حد امکان باید از اعضای دیگر خانواده در مقابل ابتلا به این بیماری محافظت کرد. برای مثال زمانی کودک‌تان آبله مرغان می‌گیرد و شما تا حالا به بیماری مبتلا نشدید، پرستار کودک بگیرید تا به جای شما از فرزندتان مراقبت کند.

بیشتر بدانید: آبله مرغان در کودکان

راه‌های انتقال آبله مرغان از کودک به بزرگسالان طریق تنفس، سرفه، عطسه، آب دهان و لمس ترشحات تاول‌ها است. توصیه می‌شود در زمان بیماری برای فرد مبتلا بشقاب، لیوان و ظرف‌های جداگانه در نظر بگیرید و پس هر بار استفاده آن را کاملا ضد عفونی کنید.

به خاطر داشته باشید که ممکن است فردی به آبله مرغان مبتلا شده باشد اما هنوز علائم واضحی مبتنی بر این بیماری در بدن او به وجود نیامده باشد. احتمال انتقال این بیماری توسط چنین افرادی بیشتر است توصیه می‌شود به محض برخورد با نشانه‌های مشکوک به پزشک مراجعه نمایید. نشانه‌های ابتدایی این بیماری سردرد، گلودرد، بی‌اشتهایی و خستگی است.

نوشیدن مایعات زیاد، تقویت سیستم ایمنی با استفاده از مواد خوراکی مقوی و عدم حضور در فضاهایی که احتمال وجود ویروس هست، از مهم‌ترین راهکارها برای پیشگیری از این بیماری هستند.

عوارض آبله مرغان

آبله مرغان معمولاً بیماریی خفیف اما اذیت کننده است. اما، در صورت عدم رسیدگی و مراقبت درست منجر به عوارض جدی، بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ می‌شود. برخی از این عوارض عبارتند از:

  • عفونتهای باکتریایی پوست، بافت‌های نرم و استخوان‌ها در زخم تاول ترکیده
  • سپسیس یا عفونت باکتریایی جریان خون
  • مشکلات خونریزی
  • کمبود آب بدن
  • آنسفالیت یا التهاب مغز (بیشتر در کودکان رخ می‌دهد)
  • ذات الریه

فواید آبله مرغان در بزرگسالان (آیا آبله مرغان بگیریم خوب است؟)

تنها فایده آبله مرغان واکسینه شدن شما علیه این بیماری است. با این حال به هیچ عنوان تلاش نکنید که به صورت عمدی آبله مرغان بگیرید. شدت این بیماری قابل پیشبینی نیست و به فواید ابتلا شدن آبله مرغان نمی‌ارزد. برای واکسینه شدن علیه آبله مرغان بهترین کار تزریق واکسن آبله مرغان است.

اگر بیش از 50 سال عمر دارید، این کار برای شما بسیار خطرناک بوده و می‌تواند به بیماری‌های جدی‌تری ختم شود.

آبله مرغان و بارداری

اگر یک زن باردار مبتلا به آبله مرغان ( آبله مرغون در بزرگسالی ) باشد، او و فرزند متولدشده‌اش در معرض خطر عوارض جدی از جمله موارد زیر باشد:

  • ذات الریه
  • کمبود وزن هنگام تولد
  • نقایص هنگام تولد مانند اندام غیر طبیعی
  • عفونت تهدید کننده زندگی
  • سقط جنین

اهمیت پرستاری از بیماران و خدمات پرستاری

پرستاری از بیمار در دوره درمان از اهمیت زیادی برخوردار است. پرستار بیمار باید تجربه کافی در زمینه مراقبت از فرد مبتلا به آبله مرغان را داشته باشد تا بتواند در تسریع روند بهبود به بیمار کمک کند. بسیاری از خانواده‌ها ترجیح می‌دهند در دوره بیماری از خدمات پرستار در تهران استفاده کنند تا خاطرشان از بابت مراقبت از کودک یا بزرگسال مبتلا آسوده باشد.

نقش پرستار در درمان زونا

زمانی که سالمندان به این بیماری مبتلا می‌شوند نیاز به توجه و مراقبت بیشتری نسبت به جوانان خواهند داشت. برای سالمندان مبتلا به آبله مرغان پرستار سالمند توصیه می‌شود؛ چرا که معمولا سالمندان در خطر ابتلا به زونا بعد از آبله مرغان هستند یا از بیماری‌های ناشی از پیری دیگری نیز رنج می‌برند و به همین دلیل ماندن طولانی مدت در بیمارستان و تنهایی آن‌ها را اذیت می‌کند.

پرستاری از بیمار شامل اقدامات مختلفی می‌شود که در ادامه برخی از آن‌ها را نام می‌بریم:

  • دقت به استفاده از داروها در موعد مقرر.
  • تعیین رژیم غذایی سالم برای بیمار که در روند بهبود او موثر است.
  • توجه کافی به بیمار و مراقبت کامل از او در زمان بیماری.
  • اطلاع از روش‌های درمانی خانگی آبله مرغان.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم شما را با بیماری آبله مرغان در بزرگسالی آشنا کنیم و راهکارهایی برای کاهش عوارض این بیماری به شما نشان دهیم زیرا ابله مرغان در بزرگسالانی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند و زنان باردار میتواند مشکلات بسیاری را برای افراد به وجود بیاورد.

به خاطر داشته باشید که مراقبت و پرستاری از بیمار مهم‌ترین رکن در زمان بیماری است و باید به این نکته توجه کافی داشته باشید.

دیدگاه‌ها

  • غزاله مرشدلو گفت:

    مغاله ی خوبیه
    متاسفانه پدر…

    مقاله ی خوبیه
    متاسفانه پدر من به این بیماری مبتلا شده و من تمام تلاشم رو میکنم که از توصیه های این مقاله استفاده کنم
    ممنون

    پاسخ
    • Oghıhcgh گفت:

      تو عمرم چنین سر دردی نداشتم، مایعات زیاد بخورید، حمام ولرم برید، زود زود لباس عوض کنید، به هیچ عنوان به التهابات دست نزنید، پدرتو درمیاره تو سن بزرگسالی واقعا شدیده 26 سالمه.

      پاسخ
    • رستا گفت:

      من هم در بزرگسالی گرفتم تب وحرارت بدنم وحشتناک بود حمام وپماد خارش رو کم می‌کرد ودر عرض ده روز تمام شد.

      پاسخ
    • نهال گفت:

      آییییی مقاله ی خیلی خوبیه ولی من از بدشانسیم تویه امتحانای نوبت دومم گرفتم و اینکه امروز دوتا امتحان داشتم آیییی فردام دوتا امتحان پسفردا هم یکی آییییی کلی امتحان دارم آخه وقت قطعی بود عزیزم میزاشتی تابستون میومدی چه وقتش بود آخه لعنتی ولی احساس میکنم قبلا زیبا بودم الانم زیبا تر شدم ،ایییی شوخی کردم 😂❤️

      پاسخ
      • چراغعلی روشن سر گفت:

        تو رو خدا یکم دیگه هم لوس بازی در بیار کم بود💩

        پاسخ
      • هم وطن گفت:

        اییی منم ترم دو دانشگاهم شروع شده همین چند روز پیش دونه ها شروع رشد کردن و کل بدنم خال خالی شده نمیدونم چطوری برم دانشگاه اخه چرا اومدی زود برو من کار دارم درس دارمم ایش

        پاسخ
        • سحر گفت:

          ممنون از مقالتون
          من ۳۳ سالمه
          ولی چیزی که خیلی اذیتم میکنه نفس تنگمه و توی دهنم به شدت ریخته بیرون این نفس تنگه خیلی داره اذیتم میکنه مخصوصا شبا نمیدونم چیکار کنم

          پاسخ
          • آسانیسم گفت:

            بهتر است این مورد را با پزشک خود در میان بگذارید

      • ابوالفضل گفت:

        من بدبختم الان اینجوریم و امتحانات نوبت دوم دارم هعییییی

        پاسخ
      • Amir گفت:

        تقریبا دوسال گزشته امتحاناتو چیکارکردی؟🤣🤣

        پاسخ
      • محمد شریف گفت:

        من 21سالمه تا حالا همچین مریضی نداشتم بنظرتون خوب میشه سه روز اینجوری شدم بدنم همش خارش داره مردم از خارش

        پاسخ
        • آسانیسم گفت:

          سلام ایشالا هرچه زودتر حالتون بهتر بشه. متاسفانه آبله مرغون تا 10 روز طول میکشه. البته در طول بیماری می‌توانید کارهای زیر رو انجام بدید تا خارش بدن کمی کاهش بیاد
          1. اگر دکتر مشکلی نداشت آنتی هیستامین بخورید
          2. کرم های ضد التهاب بزنید (کرم آلوئه ورا می‌تواند مناسب باشد)
          3. کمپرس یخ بذارید روی پوست ولی زیاد فشارش ندید خیلی آرام بزارید تا کمی خارش کم بشه
          همیشه تکرار می‌کنیم که حتما حتما به دکتر مراجعه کنید تا مطمئن بشید که خارش بخاطر آبله مرغان باشه. اگر بود، این کارها برای خارش مفید هستند.

          پاسخ
          • زهرا گفت:

            سلام من درکودکی واکسن ابله مرغان وزدم درسن ۲۵سالگی هم گرفتم الان ۳۴سالمه بچه ام ۶سالشه ابله گرفته ولی تماس بدنی و تنفسی ندارم باهاش امکان داره منک باردارم بگیرم الان باردارم و ماه ۸ هستم

          • آسانیسم گفت:

            سلام
            خطر شیوع آبله مرغان معمولا با واکسن و مبتلا شدن کمتر می‌شود ولی از بین نمی‌رود. برای شما که حامله نیز هستید بهتر است تا دو هفته بعد از تاول ها از کودک خود کمی دوری کنید. از پدر یا دیگر اعضای خانواده بخواهید از بچه شما مراقبت کنند در غیر این صورت پیشنهاد می‌کنیم یک پرستار کودک برای فرزند مریضتان درخواست کنید.

    • ولی حضرتی گفت:

      سلام من به تشخیص پزشک زونا گرفتم و زبونتم تبخال مانند در امده الان 2ماه و زبونمم برفکی شده که البته کمتر شده برفکیش
      .بعد گذشت 1ماه هنوز کاملا پاک نشده. چقد طدکول میکشه معمولاا.

      پاسخ
      • وهابی(کارشناس) گفت:

        سلام دوست عزیز،
        معمولا زونا بین ۲ تا ۶ هفته طول می کشد تا طول دوره درمان و الگوی درد تمام شود. پس از آلوده شدن به این ویروس پس از ۵ روز، خارش و التهابی قرمز رنگ قابل مشاهده خواهد بود.
        الگوی کلی زونا را می توان به شکل زیر بیان کرد:
        – علائم اولیه نظیر سوختگی و مور مور شدن
        – بین ۱ تا ۵ روز بعد از مرحله اول، التهابات قرمز رنگ پدیدار می شوند.
        – بعد از چند روز این التهاب ها تبدیل به تاول می شوند.
        – بعد از ۱ هفته تا ۱۰ روز این تاول ها خشک می شوند.
        – بعد از ۲ هفته زخم های پوستی کاملا بهبود می یابد.

        پاسخ
    • امیر علی گفت:

      سلام من 16 سالمه یعنی از سر بگیر تا پا نزدیک هزار تا روز شنبه گرفتم روز دوشنبه رفتم دکتر گفت سه چهار روز خوب میشه از شنبه تا دوشنبه کم حالی و نتونستم بخوابم یعنی دوست داشتم خودمو بکشم نتونستم دوون بیارم

      پاسخ
      • مهدی گفت:

        من از پنج شنبه گرفتم الان هم که دوشنبست و نمیتونم بخوابم یکی کمک کنه پزشک رفتم گفت میخاره نمیتونم بمونم خیلی تاول ها درد دارن خدایاااااا کمکم کن

        پاسخ
        • آسانیسم گفت:

          سلام
          برای کاهش درد زونا به دکتر مراجعه کنید تا داروی درست را به شما تجویز کنند.

          پاسخ
        • اسماعیل گفت:

          سلام من از دوسه رو قبل گرفته بودم اما مطمون نبودم که ابله هست الان تو صورتم و سینهام و سرم و یه خورده تو کمرم زده…بچه کوچیک دارم میترسم پیشنهاد شما چیست که من زود خوب بشم…..خاک شیر و هندوانه خوردم تاثیر داره

          پاسخ
          • آسانیسم گفت:

            سلام و خسته نباشید
            اولین گام برای درمان آبله مرغان، اطمینان حاصل کردن از تشخیص صحیح است. اگر شما مطمئن نیستید که آیا آبله مرغان دارید یا نه، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیقی برای وضعیت شما قائل شود و درمان مناسبی را تجویز کند.
            بعد از تشخیص هم داروهای و تدابیر درمانی که پزشک برای آبله مرغان شما توصیه کرده را انجام دهید. حتما مطمئن شوید که کودک واکسن‌های مهم خودش را زده و تا جایی که می‌توانید از او تا مدت 15 روز دور بمانید تا بیماری به کودک سرایت نکند. درمان های خانگی هم تا حدی موثر هستند ولی نه به اندازه دارویی که پزشک به شما تجویز میکنه پس برای درمان سریع آبله مرغان هم باید دکتر مراجعه کنید.

  • علی نظامی فر گفت:

    در سن 27 سالگی به این بیماری…
    در سن 27 سالگی به این بیماری مبتلا شدم.
    اولش با تب ، ضعف و بی حال و بدن درد شروع میشه تا جایی که مجبور به استفاده از سرم تقویتی میشیم.
    بعدش از کل بدن دانه های ریز و درشت قرمز رنگ بیرون میاد که اوش رطوبتی هستن و بعد خشک میشن و به حالت زخم در میان.
    الان نزدیک به 10 روز گذشته و این دانه های قرمز هنوز سر جاشن و خوب نشده.
    امیدوارم زودتر خوب بشن.
    فقط یادتون باشه هرگز دانه هارو نکنین یا با دست نخارونین !
    چون جاشون میمونه و زشت میشه.
    منکه خیلی مقاومت کردم.

    پاسخ
  • نجمه گفت:

    خواهر من متاسفانه آبله مرغان گرفته و ۲۵سال سن دارد و متاسفانه تمام ریه ش عفونت کرده کسی می‌دونه چ کار باید بکنیم و الان ICU بستری

    پاسخ
    • رضایی گفت:

      فقط حجامت کنید خنکی بنوشید مثل غرق کاسنی و شاتره و میوه آلبالو خیار آب سیب و خیار

      پاسخ
  • باران گفت:

    سلام من ۲۹سالمه درحال حاضر این بیماری رو‌نگرفتم و هنوز ازدواج نکردم چیکار کنم زودتر بگیرم تو سن بالاتر نباشه

    پاسخ
    • وهابی(کارشناس) گفت:

      سلام زونا می ‌تواند در هر فردی که قبلا به آبله مرغان مبتلا شده باشد رخ دهد. با این حال، عوامل مشخصی افراد را در معرض خطر ابتلا به زونا قرار می ‌دهند.
      ولی بیشتر این بیماری در افرادی که 50 سال به بالا دارند، بیماری ایمنی ضعیفی داشته باشند، مورد شیمی درمانی یا پرتو درمانی قرار می گیرند و… بیشتر دیده می شود.
      با این وجود شما تا در شرایط بیماری قرار نگیرید نمی توانید مبتلا شوید.

      پاسخ
    • مریم گفت:

      سلام عزیزم ،اگه بیماری مزمن نداری ،میتونی واکسنش رو بزنی،دو دوزه در فاصله‌ی ۲ ماه تزریق میشه و تقریبا ایمنی ۹۸ درصدی میده

      پاسخ
  • سروش گفت:

    سلام ممنون از مقاله خوبتون من با این مقاله فهمیدم ابله مرغان گرفتم البته ۴۰ سالمه و تا حالا ابله نگرفتم و دکتر گفت اگر ابله گرفته باشی و مجدد بگیری زنا است ۳ روز اول درد سر شدید بصورت میگرنی و لرز بدن و ضعف بنیه شدید . بعد ۳ روز علائم دانه های آبله مشخص شد. حالا منتظرم ببینم بهتر میشم البته اگر مسکن نخورم باز لرز دارم . این بیماری رو بعد ۲۰ روز از پسرم گرفتم

    پاسخ
    • نرگس گفت:

      سلام،امیدوارم بهبود پیدا کرده باشید
      حکایت منم دقیقاً مثل شما ست ۳۹سالمه دخترم دو هفته پیش آبله مرغان گرفت و بعدش منم گرفتم، در دوران کودکی نگرفته بودم اصلأ زیاد تب نداشتم فقط دونه ها خیلی ریز و نامحسوس کم کم تنبلانه شروع به ظاهر شدن کردن فعلا سوزش و خارش داره ولی قابل تحمله، خیلی کم مخصوصا شبها بدن درد و ارز به سراغم میاد نمیدونم بعد این چی در انتظارمه

      پاسخ
      • علی گفت:

        سلام من 20 سالمه الان 6 روز آبله دارم جوش های صورتم داره خشک میشه و می‌ریزه کم کم اما به جاش داره جوش های سر سفید یا همون جوش چرکی در میاد چیکار باید بکنم از چی می‌تونه باشه.

        پاسخ
        • آسانیسم گفت:

          سلام، اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که آبله و جوش‌های صورت دو مشکل متفاوت هستند. اگر مطمئن هستید که این جوش‌ها ناشی از آبله شما نیستند، ممکن است نیاز به روش‌های مراقبتی مختلفی داشته باشید. در این صورت، توصیه می‌شود که 1- با آب ملایم صورت خودتون رو بشویید. 2- از مرطوب کننده استفاده کنید 3- از محصولاتی مثل اسید سالیسیلیک و دیگر ضد جوش ها استفاده کنید 4- با دست کثیف به صورت دست نزنید 5- غذاهای کم چرب بخورید. هر کدام از این ها می‌تواند به شما کمک کند ولی به هر حال، در مواقعی که شما مطمئن نیستید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید

          پاسخ
  • جواد گفت:

    سلام من ۲۰ سالمه ابلی مرغون گرفتم و ۶ روز حالم خیلی بد بود ۲ بار رفتم دکتر الان یکم حالم خبه و جوشام زیاد میخاره
    پدرم ۵۳ سالشه یعنی میتونه ازمن ابلی مرغون بگیره میگ من یادم نیس ت بچگی گرفتم یانه؟

    پاسخ
  • جواد گفت:

    ابلی مرعون گرفتم برم دوش بگیرم صابون بزنم ضرر داره یانه؟

    پاسخ
    • Ksb گفت:

      نه مشکلی نداره، کلا صابون یا لیف زدن ملایم ک باعث کنده شدن جوشا نشه خیلی به حس التیام و نخاریدنشونم کمک میکنه

      پاسخ
  • مریم گفت:

    سلام
    من بچگی آبله نگرفتم،برادرزادم گرفته بود خوب شد میگفت خوب شدم میچسبید بهم،الان 5 روزه سردرد خیلی خیلی شدید دارم و با هیچ مسکنی خوب نمیشه، خیلی لرز میکنم، معدمم به شدت درد میکنه، امروز احساس کردم چندتا دونه رو صورت و دستم هست، امکانش هست گرفته باشم؟و نوشته بود درد قفسه سینه و تنگی نفس خوب نیست.30 سالمه و خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سارا گفت:

      سلام دخترم ۷ سالشه حدود ۲۰ روز پیش آبله مرغون گرفته بود الآن خودمم گرفتم ۳۴ سالمه آیا برای من زونا میشه در ضمن من بچگی آبله مرغون نگرفتم صورتم و بیشتر بالا تنم زده اما دور کمرم زیاد نزده میخواستم بدونم آیا اینا علائم زوناست یا همون آبله مرغون هست

      پاسخ
  • حسن گفت:

    منم نزدیک ۲ روزه مبتلا شده ، قیافم شبیه جزامی ها شده
    فقط اینکه میتونم برم حموم بعد مجدد پماد بزنم ؟؟
    لطفا راهنمایی کنید
    کل بدنمُ تاول زده و توی سرم پر از زخم شده

    پاسخ
  • مهدی گفت:

    پدر آدم در میاره

    پاسخ
  • ماجد گفت:

    من ۳۷ سالمه و یادمه تو بچگی ابله گرفتم و خوب شدم دو هفته پیش دخترم ابله گرفت و خوب شد اما من ۵ روز پیش ناگهانی دچار درد و ضعف و تب و لرز شدم سه روز شبها درد عضلانی و سر درد و تب لرز اما صبح تا غروب خیلی کمتر می شد تا دو روز پیش که بدنم از کف سر تا کف پا زد بیرون تب لرز و درد شدید بدن جوری که از زندگی سیر شدم
    متاسفانه یکی از دوستان صمیمی که روزانه چند ساعتی همدیگرو میبینیم هم امروز تماس گرفت و گفت که مریض شده و تعجب کرده بود که ایشون هم تو بچگی مبتلا شده بوده و مثل من ۳۷ ساله هست و خیلی احساس ناراحتی می کرد
    خیلی سخته واقعا من کرونا گرفتم ریه ام درگیر شد انقد عذاب نکشیدم

    پاسخ
  • shaghayegh monfared گفت:

    من پسرم ابله مرغون گرفته و یه دختر کوچیک هم توخونه دارم آیا ممکنه که دخترم هم که باهاش در ارتباطه بگیره ازش ؟؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام بله بیماری آبله مرغان میتواند از طریق پوست هم منتقل شود

      پاسخ
  • hossein seyf گفت:

    من الان 45 سالمه و چند روز تاول های بزرگی توی کمرم دارم که پوسته پوسته میشه و ترشحات ازش بیرون میاد. سردرد، تب و لرز هم خیلی وقت ها دارم. به نظرتون علائم کدوم بیماری؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      دوست عزیز شما مبتلا به زونا هستید و باید طبق دستور پزشک کارهای مراقبتی خود را برای مداوا انجام دهید

      پاسخ
  • سعیده نجفی گفت:

    سلام خانم بارداری هستم که پنج روزه آبله مرغون گرفتم وتازه دو روز جوش های کمی تو کمرم بیرون زده. به نظر شما برای جنین مشکل ایجاد میکنه؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام برای اطمینان بهتر است با متخصص خود در ارتباط باشید.

      پاسخ
      • علیرضا گفت:

        من ابله مرغون گرفتم 23 سالمه ولی خب گلو درددارم ایا اصن ربطی به ابله مرغون داره گلو درد؟ بعد تو سرمم خیلی دونه زده با رویه سینمو یکمم سمت کمرم یکمم صورتم ابله مرغونه یا زونا؟

        پاسخ
        • آسانیسم گفت:

          سلام
          اگر آبله مرغون گرفتید حتما به دکتر مراجعه کنید. گلودرد می‌تواند یکی از علائم این بیماری باشه ولی باز هم پیشنهاد می‌کنیم به دکتر مراجعه کنید تا مطمئن شوید که زونا نیست.

          پاسخ
      • ناشناس گفت:

        سلام من الان تقریبا ۴روزه آبله گرفتم و جایی نیست تو بدنم نزده باشم و امروز که روزه ۴هست خارش و سوزش ندارم فقط تب و لرز و سر درد و گلو درد دارم کمی هم سرفه میکنم میخواستم ببینم ممکنه حتما جاشون بمونه

        پاسخ
        • آسانیسم گفت:

          سلام
          معمولا جای جوش های آبله مرغان بعد از مدتی از بین میرود. به هیچ عنوان جوش های خودتان را دستکاری نکنید و آن ها نترکانید. دستکاری جوش امکان باقی ماندن جای جوش ها را بالا می برد.

          پاسخ
  • رز گفت:

    ۲۹سالمه زونا گرفتم بشدت بیماری نفرت انگیزی هستش دو روز اول لرز شدید داشتم فکرمیکردم ی انفولانزا یا کرونا باشه اینقدر سردی بدن هی چای دارچین زنجبیل میخوردم 🥲 بعد تبو لرز بدنم شروع کرد ب دونه زدن و بیشتر میشد دیگ شک ب یقین فهمیدم ابله اس رفتم دکتر قرص آسیکلویر و پماد کالامین و قرص هیدروکسی زین تجویز کرد برای من بقدری شدید بود ک داخل دهنو گلو ام گرفته بود شربت دیفن هیدرامین قرقره میکردم چشمم هم ورم کرد بود پماد اریترومایسین چشمی گرفتم ینی بگم هیچی بجز قرص اسیکلویر رو این چندش تاثیری ندار باید هر ۶ساعت بخورینش خارش هم دار وحشتناک کلافه اتون میکنه چاره اش اینه کلا سردیجات بخورین البته بعد تبو لرز ک دوره اش گذشت هندونه خاکشیر موز ویتامینای ب و ب۱۲ بیشتر مصرف کنید روزی یکبارهم حمام آب ولرم بگیرید با شامپو بیزاکودیل ملایم بشورین بعدش پماد بزنین دقت کنین نوک انگشتاتون مدام بشورین ب هیچ نقطه بدنتون نزنین بعد پماد زدنم دستتون بشورین یا با گوش پاک کن رو نقاط بزنین کلا هرچی تماس کمتر باشه روندش کمتر این از تجربیاتمه هم اکنون درحال گذروندن این بیماری ام خارش هم دارم ت نشده

    پاسخ
    • فاطیما گفت:

      از نویسنده این مقاله ی بسیار مفید ،خیلی مننون هستم.و از شما که اینقدر کامل اطلاعاتتون را در اختیار بقیه قرار دادین.
      بنده هم الان سه روزه آبله گرفتم.در تماس با بیمار زونایی دچارش شدم.روز اول درد شدید در کمر و پا و چشمها و سر داشتم.فکر میکردم آنفولانزاست ولی از صبح روز بعد شاهد بروز تاول های ریز و درشت وپر آب در نواحی مختلف بدن و دهان و داخل گوش و…( همه جا خلاصه)شدم.
      چیزی که الان خیلی اذیتم میکنه درد چشمام هست.واقعا کلافه ام کرده.به قدری اذیت میشم که دوست دارم برم بستری بشم و برگردم خونه.چون دو تا بچه کوچک دارم و نمیتونم استراحت کنم🥺🥺🥺
      خدا کنه هر کی مبتلا شده ، زود خوب بشه،همینطور خودم🥺💔

      پاسخ
      • آسانیسم گفت:

        سلام
        خیلی ممنون از کامنت زیباتون ایشالا هرچه زودتر خوب بشید.

        پاسخ
  • امیر گفت:

    ممنون از مقاله خوبتون

    پاسخ
  • محمد گفت:

    ۳۲ سالمه پدرم دراومده از تب و لرز
    صورتم عین زامبیا شده الان ۵ روزه تب و لرزم خوب نمیشه
    فقط خدا کنه تموم شه

    پاسخ
  • فریدون گفت:

    سلام من ۳۸سالم ابله مرغان گرفتم خیلی بدن درد وتب ولرز شدید گرفتم کل بدنم تاول زد صورتم سرم داخل دهنم

    پاسخ
  • هادی گفت:

    من 25 سالگی بدجور گرفتم
    الانم دوباره گرفتم 😁
    دعا کنید

    سری قبل شهادتین میگفتم از شدت درد و خارش
    تنها راهی که جواب داد دود عنبر نسل بود

    هیچ چیز دیگه موثر نیست انگار

    پاسخ
    • اسما گفت:

      خوکچه

      پاسخ
  • بهاره گفت:

    سلام من حدود ۶روز هست دچار آبله شدم و۳۷سالم هست ولی دانه ها خیلی ریز و کم هست و خیلی سر درد دارم در ضمن بیماری ام اس هم دارم لطفاً راهنمایم کنید ممکنه زونا باشه؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام و عرض ادب
      متاسفانه به دلیل عارضه‌های مختلفی که دارید امکان راهنمایی درست رو برای ما سخت می‌کنه. حتما به دکتر خودتون مراجعه کنید تا اول زونا تشخیص داده بشه بعد درمانش کنید.

      پاسخ
  • لیلا گفت:

    سلام وقت بخیر خواهر من ۳۴ سالشه و ابله گرفته ، تمام سطح بالاتنه ش دونه زده الان حدود ۹ روز میشه و دونه هاش یه سریهاشون زخم شدن و تاولی و در حال خوب شدنه ولی الان که ۹ روز گذشته بشدت سردرد گرفته و میگه انگار نبض توی سرم میزنه میخواستم ببینم این سردرد به ابله ربط داره یا نه؟ ایا باید پیش پزشک نورولوژیست بره ؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام، متاسفانه این اطلاعات کافی نیستند تا بتوانم تشخیص دقیقی برای وضعیت خواهرتان بگذارم. اما در هر صورت، سردرد شدید به همراه دیگر علائم ناشی از آبله ممکن است نشانه‌های مشکلات جدی باشند که نیاز به ارزیابی و معاینه توسط پزشک دارند. در این مواقع، بهترین کار این است که خواهرتان را به پزشک مراجعه کنید، به وی توصیه می‌شود تا بررسی جامعی انجام دهد و تشخیص و درمان مناسبی را تعیین کند. اگر سردرد شدید و علائم دیگر مرتبط با آبله به نظر مشکوک می‌رسند، احتمالاً پزشک تصمیم خواهد گرفت که خواهرتان را به یک متخصص نورولوژی معرفی کند.

      پاسخ
  • اسما گفت:

    سلام من از شنبه آبله گرفتم و امروز که چهارشنبه هستش تمام تاول ها چرکی شدن
    آیا نشانه عفونته یا به مرور خشک میشن و میریزن؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      معمولا 10 روز طول می‌کشد تا تمام تاول های شما خشک بشن. اگر تاول چرکی هست البته پیش دکتر برید تا مطمئن بشید که عفونتی اتفاق نیوفته.

      پاسخ
  • مینا گفت:

    من ۳۸ سالمه تب لرز و بدن درد و دیروز چندتا دونه دیدم فوری خودم تشخیص دادم ابله مرغونه رفتم دکتر قرص ضدویروس و تب بر داد اومدم خونه کل بدنم از سر تا کف پام پره دونه شده حالا سوال من اینه برا من بیشتر دونه ها همسطح و زیر پوستن می دونید چی میگم . فقط چندتا تبدیل ب تاول ابدار شده حالا ینی اون یکیا که حالت قرمزی زیر پوست دارن هم تبدل به تاول میشن یا نه

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام مینا خانم
      با عرض پوزش، اینجا توصیف شما برای من واضح نیست. اما به طور کلی، دیدن دونه‌های زیرپوستی قرمز و آب‌دار در حالی که تب دارید نشانه آبله مرغان یا سرخک هست. اگر این علائم همچنان ادامه دارند و یا بهبودی نداشتید، باید به پزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص دقیق تری ارائه دهد و درمان مناسب را تجویز کند. در ضمن، استفاده از داروهای ضد ویروس و تب بر باید به دستور پزشک باشد و همچنین از مراجعه مکرر به پزشک معمولاً پیشنهاد می‌شود تا وضعیت بهبودی شما مورد ارزیابی قرار گیرد.

      پاسخ
  • بی نام گفت:

    سلام من خواهرم 33 سالش هست و ابله گرفته دونه های بدنس ریز و قرمز هستن و خیلی زیاد و روز دومش کم کم تبدیل به تاول شده ایا ممکنه زونا باشه. ایا طی چهار روز بعد این تاول ها کوچیک میشن؟ لطفا پاسخ بدین چون خیلی لازم هست که بدونم.

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام. این ممکن است نشانه‌هایی از زونا باشد، اما برای تشخیص دقیق و درمان مناسب، بهتر است که خواهرتان به یک پزشک مراجعه کند. زونا یک بیماری ویروسی است که می‌تواند باعث ظاهر شدن دونه های دردآور روی پوست شود. این دونه ها یا ابتدا ریز و قرمز شروع می‌شوند و به مرور زمان بزرگتر می‌شوند. اما پاسخ به سوال شما مبنی بر این است که آیا جوش ها در چهار روز بعد کوچکتر می‌شوند یا خیر؟ عموماً زونا در طی چند هفته به تدریج کمتر و خوب می‌شوند. اما برای اطمینان بیشتر و راهنمایی مناسب، مشاوره با یک پزشک حتماً توصیه می‌شود.

      پاسخ
  • مهسا گفت:

    سلام من ۱۸ سالمه امروز روز هفتمه که آبله مرغان گرفتم، روی صورتم جوش های خیلی زیادی درومده، الان خشک شدن و رنگشون تیره شده، تا چند روز دیگه به طور کامل از بین میرن؟ خیلی بدم میاد و اذیت میشم…

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      معمولاً زمانی که آبله مرغان ظاهر می‌شود تا زمانی که تمام جوش‌ها خشک و روی می‌رود، ممکن است یک تا دو هفته طول بکشد. مخفی کردن آبله‌های آبله مرغانی روی صورت می‌تواند با استفاده از آرایش و محصولات آرایشی انجام شود. البته توجه داشته باشید که استفاده از آرایش باید با احتیاط و بهداشتی انجام شود تا عفونت بیشتری به وجود نیاید. یادتون باشد که حتی اگر درد دارید یا ناراحت هستید به هیچ عنوان جوش ها را خارش ندهید برای التهاب داروهای بدون نسخه بخورید.

      پاسخ
      • مهسا گفت:

        ممنونم

        پاسخ
        • آسانیسم گفت:

          خواهش میکنم امیدوارم زودتر بهتر بشید

          پاسخ
  • جلیل گفت:

    فقط خارش زیاده نمیزاره بخوابم .
    با قرص خابم نمیشه خوابید

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      خارش آبله مرغان در شب خیلی شدید هست که باعث از بین رفتن آرامشتان در موقع خواب می‌شود. در اینجا چند نکته نوشتم که به شما کمک کنه راحت تر بخوابید:
      از مرطوب کننده مثل کرم دست یا صورت استفاده کنید. بخور آب گرم قبل خواب می‌تونه التهاب آبله مرغان رو کمتر کنه که راحت تر بخوابید. در مواقع لزوم، می‌توانید از داروهای ضدخارش موضعی مانند کرم هیدروکورتیزون استفاده کنید. اما قبل از استفاده از هر گونه دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. اطمینان حاصل کنید که محیط خواب شما آرامش بخش و مناسب است، هوای سرد اتاق، تاریکی و تخت خواب نرم می‌تونه بهتون کمک کنه راحت تر بخوابید.
      امیدوارم این راهنمایی‌ها به شما کمک کننده باشند و شما بتوانید به طریقی راحت‌تر در شب بخوابید. در صورت ادامه مشکل یا نیاز به مشاوره بیشتر، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

      پاسخ
  • Farnaz گفت:

    ممنون از توضیحات کاملتون برای من مفید بود،
    من ۳۷ سالمه, چند روز پیش تو محل کار ستون فقراتم به شدت تیر میکشید بدون دلیل واضح، اصلا نمیتونستم کمرمو بچرخونم بطرفین، کمرم خشک شده بود و برام خیلی عجیب بود که چی شده. تا شب که تو خونه با کمپرس اب گرم و ماساژ خواستم دردشو کم کنم ولی همون شب تب و لرز هم کردم و درد به همه جای بدنم منتشر شد و خیلیم بیشتر شد. بعد از دو روز دم صبح صورت و گردن و سینه و کمرم پر از دونه شد چندتاشم درشت بودن، خارش شدید، گوشهامم قرمزه!
    امروز روز دومه، دکتر رفتم ولی خیلی وضعیت بدیه، نگران صورتم هستم
    بمن کالامین ، والاسیکلوییر و نئوتادین دادن،
    راهی هست از تولید تاولهای بیشتر جلوگیری بشه؟
    البته نظرات دوستان رو خوندم امیدوار شدم

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      خوشحالم که مقاله برای شما مفید بود. بله، مصرف داروهای ضدحساسیتی مانند کالامین، والاسیکلوییر و نئوتادین می‌تواند به کنترل خارش، التهاب و تورم کمک کند. برای کاهش تولید تاول‌های جدید، اهمیت دارد که عوامل تحریک‌کننده را شناسایی کرده و از آن‌ها پرهیز کنید. مثلاً، تماس با مواد شوینده های شیمیایی یا مصرف غذاهایی مثل خرما باعث بشه که پوست بیشتر ملتهب بشه، چربی و گوشت هم کاهش دهید. اما اگر آبله مرغان گرفته باشید متاسفانه راهی برای از بین بردن کامل تاول نیست، باید بزارید بیماری دوره ی خودش را بگذارند.

      پاسخ
  • پرهام رشیدی گفت:

    سلام من اولین روزمه که گرفتم چند روز دیگه کامل کامل خوب میشم

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      اگر اولین روزی هست که جوش های آبله مرغان زده شده یک تا دوهفته بعد خوب میشید. ولی اگر هنوز جوش نزدید ممکن است تا 5 روز بعد جوش بزنید و بعد از آن دو هفته بعد کاملا خوب بشید. اگر بیماری بیشتر از دوهفته طول کشید یا بعد از یک هفته بهتر نشدید به دکتر مراجعه کنید.

      پاسخ
  • Sonia گفت:

    سلام من 16 سالمه دو روز بود تب لرز بدن درد داشتم امروز نزدیک 30 تا اینا جوش تاول در اومده همه روو ترکوندم
    الان بازم در میاد ؟
    و اونای ک ترکیدن چی میشه
    و چند وقت دیگه خوب میشه
    و دو شب قبل اصلا نخوابیدم از همین بیماری بوده ؟
    و داخل نزدیک چشم ها ممکنه در بیاد ؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      با ترکوندن جوش‌ها، ممکن است باعث ترشح ویروس و گسترش آن در سایر مناطق بدن شود. بنابراین، بهتر است از ترکیدن جوش‌ها پرهیز کنید و از روش‌های درمانی موثر مانند مصرف داروهای ضد ویروسی زیر نظر پزشک استفاده کنید. مطمئن شوید که جوش و تاول شما آبله مرغان هست یا یک بیماری ویروسی دیگر. برای خواب هم قبل از این که به رخت خواب برید کرم ضد التهاب بزنید تا کمی کاهش پیدا کنه. داخل چشم چوش زده نمیشه ولی ممکنه نزدیکش چشم جوش بزنید (تاول معمولا پشت پلک در میاد).

      پاسخ
      • نمی دونم گفت:

        سلام روزتون بخیر
        من روز هفتمی هستش که به آبله مرغان مبتلا هستنم .تعداد جوش های روی صورتم زیاد هستن اما خب دو روزه که حالت آبکی ندارن و چرکی شده ان،اندازه اشون هم خیلی ریز نیست ،اما خیلی خیلی بزرگ هم نیستن
        اینکه این‌ جوش ها چرکی شدن نشانه ی خطرناکی

        پاسخ
        • آسانیسم گفت:

          سلام و خسته نباشید
          آبله مرغان به طور معمول با جوش‌های قرمز و تاول‌های پر از مایع شروع می‌شود که سپس خشک شده و پوست پوست می‌شوند. چرکی شدن جوش‌ها معمولاً نشانه‌ای از عفونت ثانویه باکتریایی است که می‌تواند به دلیل خراشیدن یا ترکاندن تاول‌ها اتفاق بیافتد. توصیه می‌کنم به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما را بررسی کرده و درمان مناسبی را تجویز کند. پزشک می‌تواند بهترین راهنمایی‌ها را برای جلوگیری از عفونت و بهبود سریع‌تر شما ارائه دهد.

          پاسخ
  • آنیسا گفت:

    من الان گرفتم وحشتناکه تب شدید سردرد هرچی استراحت می کنی کمه فقط یه راه کوچیکه هست که باید 2ساعت یه دفعه حمام کنی تا خارش کمتر بشه

    پاسخ
  • محمد گفت:

    سلام دوستان اگر کسی خواست روند درمان زودتر انجام بشه حجامت خیلی خوبه من انجام دادم تاثیرش عالیه بعدش عرق شاهتر و کاسنی با خاکشیر خیلی جواب گو هستش

    پاسخ
  • پریا گفت:

    سلام من ازدیروزآبله مرغون گرفتم دیروزسردردشدیدداشتم خسته لودم حوصلی هیچی نداشتم اصلاواسه حرف زدن نمی‌شودم وعغضم خیلی خراب بود تنگی نفسم هم داشتم فقط دیروز استراحت کردم امروزم صبح ک پاشدم کل بدنم گرفته خیلی خارش داره چیکارکنم ک خوب بشم هنوزسردرد هم دارم امروزگردنمم خیلی باهاش درد میکنه

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام، برای تسکین علائم آبله مرغان، می‌توانید از لوسیون کالامین و کمپرس سرد برای کاهش خارش استفاده کنید و حمام جو دوسر بگیرید. برای مدیریت سردرد و دردهای عضلانی، مسکن‌هایی مانند استامینوفن مصرف کنید و مایعات فراوان بنوشید. استراحت کافی داشته باشید و از خاراندن جوش‌ها خودداری کنید تا از عفونت جلوگیری شود. در صورت تنگی نفس، سردرد شدید یا درد گردن، حتماً به پزشک مراجعه کنید. این اقدامات به بهبود علائم شما کمک می‌کند.

      پاسخ
  • سایدا گفت:

    سلام خوبین من 14 سالمه
    از دیروز تا حالا تب داشتم
    بعد میخواستم لباس عوض کنم که دیدم چهار یا پنج تا جام تاول ریخته
    الان باید چیکار کنم که از این بیشتر تاول نریزه

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام،
      متاسفانه راحی برای جلوگیری از تاول بیشتر نیست ولی میتوانید با انجام کارهایی که در ادامه توضیح دادیم علائم را کنترل کنید. در مرحله‌ای که تاول‌ها ظاهر شدن، مهم است که استراحت کنید، از خارش تاول هایی که ریخته شده خودداری کنید، لباس های نخی و گشاد بپوشید و مایعات زیاد بخورید. اگر تب تون شدید بود استامینوفن بخورید (آسپرین نخورید) و اگر احساس کردید علائم آبله مرغانتون شدیدتر شده یا حالتون بدتر شده به دکتر مراجعه کنید.

      پاسخ
  • فاطمه عسگریان گفت:

    مطالب عالی بود،خودم و پسرم الان دچار این مریضی هستیم واقعا برا من سخت پیش میره،خیلی خارش و درد دارم ولی پسرم خداروشکر خفیف هست و رو به بهبودی هست
    مقالتون عالی بود استفاده کردم ممنون

    پاسخ
    • ناشناس گفت:

      من امروز 5روزه آبله گرفتم اول تاول ها آبکی بودن حالا چرکی شدن رفتم دکتر کپسول سفالکسین 500بهم دادجاشون میمونه یا نه

      پاسخ
  • محمد گفت:

    سلام من ۱۸ سال دارم و قبلا آبله گرفته بودم ، ولی از ۴ روز پیش تب و لرز و گلو درد گرفتم از دیروز هم دونه‌های قرمز روی قفسه سینم ظاهر شدن و الان نیمه بالایی بدنم کلا پر از تاول شده .گلوم هم بشدت درد میکنه به طوری که حتی آب دهانم رو هم نمیتونم قورت بدم
    این میتونه زونا باشه؟و اینکه حداکثر چند روزه خوب میشه؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام کسانی قبلا آبله مرغان گرفتند نیز میتوانند به زونا مبتلا شوند. تب و لرز گلو درد همه این علائم نشان دهنده زونا هستند و معمولا طی 2 تا 4 هفته بهبود میابند. البته قابل به ذکر است که بعد از بهبود هم ممکن است درد عصبی بعد زونا داشته باشید. برای جلوگیری از درد عصبی و کاهش علائم زونا به دکتر مراجعه کنید تا مسکن و قرص ضد ویروس به شما تجویز کند.

      پاسخ
  • ریحون گفت:

    من امروز گرفتم و زیاد نیست کاشکی زیاد نشه ولی فردا ی قرار خیلی مهم دارم هنوزم صورتم نزده اگ برم بیرون چی میشه بدتر میشم؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      شما ممکن است با بیرون رفتن در مکان های عمومی آبله مرغان خودتان را به دگیران سرایت دهید یا به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بیماری دیگر بگیرید. برای همین بهتر است در خانه بمانید.

      پاسخ
  • عرشیا سیمایی گفت:

    سلام من ۵روزه آبله گرفتم و الان مقدار جوشام کم شده ولی خیلی میخاره ممکنه رو به بهبودی رفته باشم؟

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      بله معمولا سخت ترین روزهای آبله مرغان تا یک هفته اول است.

      پاسخ
  • رحمان گفت:

    سلام 29سالمه. یکم روحیه گرفتم چون فکر میکردم فقط من درد زیاد دارم ترس داشتم
    الان نزدیک به یک هفته که آبله مرغان گرفتم اصلا احساس نمی کنم که بهتر شدم و بر عکس بدتر شدم نمی دونم زده به اعصابم چی، اعصابم خیلی داغونه بعدشم احساس می کنم ریه و معدمم درگیره درد داره و باید نفس های عمیق بکشم بعدشم کل سرم و صورتم شده جوش پوستم درد میکنه از گردن به پاینم که بدتر نگم برات
    گلو دردم دارم .
    تو زندگیم تا الان همچین حس و درد بدو نداشتم خیلی رو مخه یکی از مریضا گفته شهادتین می آوردم خیلی خندیدم چون واقعا تا دم مرگ میبرتت.

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      اگر آبله مرغان شما تا یک هفته بعد از تاول زدن بهتر نشد باید به دکتر مراجعه کنید. احتمال دارد که بیماری شما آبله مرغان نباشد یا آبله مرغان شما شدیدتر از حالت نرمال باشد. به هر حال باید به دکتر مراجعه کنید تا درمان مناسب را برای شما مشخص کنند.

      پاسخ
  • فاطمه گفت:

    من ۵۵ سالمه خیلی درد داره .الان روزهشتمه تمام عضله های دست و پاهام حتی انگشتای دستم حالت کشیدگی داره صلا نمیتونم بخوابم یا بشینم خیلی بیقرارو کلافه شدم .علت کشیدگی عضلات چیست .بدن درد ندارم وقت کشیدگی و سوزن سوزن شدن دست و پاهام

    پاسخ
    • آسانیسم گفت:

      سلام
      احتمال دارد که شما به زونا مبتلا شده باشید. زونا بسیار دردناک است و نیازمند مراجعه به پزشک است. درد زونا با تجویز برخی داروها و اقدامات درمانی می‌تواند به شما کمک کند.

      پاسخ