کلیه خدمات مربوط به مراقبت از سالمند و مراقبت از کودک و بیمار در منزل توسط آسانیسم انجام می شود و در صورتی که نیاز به خدمات بالینی مانند تزریقات، ویزیت و سرم تراپی در منزل دارید، این خدمات توسط مراکز همکار ما که توسط وزارت بهداشت تایید شده اند به بهترین شکل انجام می شود.
سونداژ ادراری راهی است که در مجرای ادرار به بدن وصل شده و برای خارج کردن یا جمع آوری ادرار از مثانه کمک می کند. این کار باید همیشه توسط فردی با تجربه پزشکی زیاد انجام شود زیرا بی تجربگی در این زمینه باعث هر گونه آسیب به دستگاه ادراری، ناراحتی و عفونت می شود.
حتی اگر شما بخواهید بیمار خود را به صورت حضوری در مراکز درمانی برده و این کار را انجام دهید ممکن است در مسیر این جابجایی سوند حرکت کرده و مشکلات زیادی به دنبال خود برایتان به وجود آورد.
پلتفرم خدمات پرستاری آسانیسم با کادری مجرب امکان نصب و تعویض را در منزل به بهترین و سریع ترین روش به شما می دهد. خدمات تعویض سوند آسانیسم با اعزام پرستار سالمند یا بیمار در منزل، نصب سوند ادراری را با پیشرفته ترین تجهیزات استریل شده در بهترین شرایط انجام می دهد.
چه خدماتی نیاز دارید؟
چرا به سونداژ نیاز دارید؟
در صورت استفاده از سونداژ بر روی بیمار، پزشک باید فرد را معاینه کرده و سوند را برای او تجویز کند و از این طریق بیمار و همراهانش آموزش های ویژه ای ببینند. فقدان اطلاعات در این زمینه می تواند بیمار را در شرایط سختی قرار دهد و باعث آسیب جدی شود.
همانطور که گفته شد، تشخیص استفاده از سوند و یا نیاز به تعویض آن تنها در صورتی باید انجام شود که پزشک آن را مناسب بداند و نباید بدون مشورت با متخصص تعویض کرد.
مهم ترین نکته این است که کیسه ادرار دچار پیچ خوردگی نشود و در مواردی که بیمار روی تخت دراز کشیده ، کیسه باید در گوشه ای قرار گیرد.
استفاده از سونداژ به دلایل زیادی انجام می شود و بیماران برای درمان بهتر نیاز به استفاده از سونداژ دارند تا مشکلاتی برایشان به وجود نیاید.
برای بررسی عفونت در برخی از بیماران، نمونه ادرار از مثانه گرفته میشود و در این روش باید از سوند استفاده شود.
در مورد بعدی زمانی که سالمندان نمی توانند مثانه خود را به طور طبیعی تخلیه کنند و با آن مشکل دارد باید حتماً برای او سوند قرار داد. بنابراین این افراد باید درمان را با استفاده از سونداژ ادامه دهند پس در زمان های معینی پرستار سالمند آن را تعویض می کند تا مشکل جدی تر برای این عزیزان به وجود نیاید.
هدف دیگر استفاده از سونداژ برای بررسی عملکرد کلیوی تا بیمار با تشخیص درست تحت مراقبت و درمان قرار گیرد.
بیمارانی که در دوره نقاهت به سر می برند و نیاز به درمان طولانی مدت برای آن ها وجود دارد، باید طبق نظر پزشک از سونداژ برای کنترل جریان مایع به بدن بیمار استفاده کرد.
در برخی موارد بیماران نیاز به معاینه ویژه دارند و برای انجام این نوع آزمایشات باید مثانه به طور کامل تخلیه شود پس در این زمینه هم از سوند استفاده می شود.
تعویض سوند در منزل چگونه انجام میشود؟
قبل از قرار دادن سوند، اندام تناسلی توسط محلول استریل به طور کامل ضدعفونی شده و اطراف دستگاه تناسلی از ابتدا تا انتهای مجرای ادرار با گاز استریل تمیز می شود.
پس از آن سوند فولی با ژل استریل که از قبل در داخل آب حل شده آغشته می کنیم. در این زمان باید سوند از راه مجاری ادرار وارد مثانه شود.
وقتی بادکنک سوند به طور کامل وارد مثانه شد و مطمئن شدیم که در جای مناسب قرار گرفته، باید با 10 سیسی آب آن را پر کنیم.
هنگامی که سوند در جای خود قرار گرفت، دیگر لازم نیست بیمار برای ادرار کردن به مثانه فشار وارد کند، زیرا اگر ادرار در مثانه وجود داشته باشد، به طور خودکار از طریق سوند فولی تخلیه شده و به مثانه منتقل می شود.
همچنین می توانیم ادرار ثابت و متحرک را با توجه به شرایط جسمانی بیمار ارائه دهیم تا در حمل و تخلیه آن احساس راحتی کند.
بیماران گرامی در صورت نیاز به تعویض سوند ادراری در هر زمان و مکان می توانند از خدمات تعویض سوند در منزل مجموعه ما استفاده کنند. همراه بیمار متخصص ما علاوه بر انجام و تعویض سوند در منزل به صورت کاملا حرفه ای، آموزش های لازم جهت نگهداری سوند مثانه را نیز به شما بیماران عزیز آموزش می دهند.
لازم به ذکر است که این کار باید توسط افراد کاملاً باتجربه انجام شود. زیرا اگر آموزشی در این زمینه ندیده باشید ممکن است با یک اشتباه هر چند کوچک جان بیمار را به خطر بیاندازید. ما در مرکز آسانیسم این کار را برای شما بدون درد انجام می دهیم.
پرستاران مجرب با تخصص و مراقبت کامل و تجهیزات پیشرفته، تعویض سوند را در منزل شما انجام می دهند تا دیگر نگران عوارض آن نباشید.
زمان تعویض سوند ادراری
14 روز پس از جاگذاری، پس از نصب سوند ادراری داخلی (فولی)، زمانی که بیمار انسداد ادراری نداشته باشد و عفونت ادراری نگیرد، باید سوند در منزل تعویض شود مگر در مواردی که سوند استفاده شده از جنس سیلیکون باشد.
اگر سوند ادراری نصب شده باشد. مثانه باید هر 5 روز یکبار تعویض شود و قبل از پر شدن کامل مثانه تخلیه شود.
پس از قرار دادن سوند در منزل توسط پرستار بیمار، هنگامی که جریان ادرار قطع یا کاهش یافت. مثانه باید معاینه خاصی شود تا علت نشت اردار و رویت خون در کیسه مشخص شود. پس از اینکه بررسی و معاینه به طور کامل انجام شد باید دوباره سوند ادرار مجدد تعویض و نصب شود.
اگر از کاندوم شیت استفاده می کنید، باید سوند را هر 24 ساعت یکبار تعویض کنید.
انواع سونداژ در منزل
انواع مختلفی از سوند وجود دارد. اما متداولترین آن ها که بیشتر در منزل استفاده می شود به شرح زیر است:
- سوند ادراری دائمی: این نمونه یکی از رایج ترین و پرکاربردترین سوند های ادرای است، که مدتی زمان مشخصی در مثانه انسان قرار می گیرد و در کوتاه مدت و بلند مدت قابل استفاده است. معمولاً این سوند از طریق مجرای ادرار وارد مثانه می کنند و به ندرت پیش می آید که دکتر با سوراخ کردن ناحیه کوچکی در زیر شکم آن را وارد مجرای ادرار کند. نام دیگر آن را سوند داخلی نیز می گویند که در ابتدا با کمک یک بالون کوچک که در کیسه مثانه قرار می گیرد و با 10 میلی لیتر آب پر می شود تا از خارج شدن ناگهانی سوند جلوگیری شود در روی بدن بیمار نصب می کنند.
- سوند خارجی (کاندومی): این نوع به سوند کاندوم معروف است و از نمونه های سوند خارجی محسوب می شود. همانطور که از نام آن پیداست این وسیله پزشکی کاملاً جذب بدن شده و منحصراً مخصوص آقایان است. بیشترین کاربردی که این محصول دارد برای بیماران مبتلا به فراموشی است.
- سوند های کوتاه مدت: برخی از افراد ممکن است فقط یک بار به سوند نیاز داشته باشند، مانند بیماری که فقط برای پس از عمل به آن نیاز دارد. این افراد باید از سوندهای کوتاه مدت یا یکبار مصرف استفاده کنند. این نمونه هم مانند موارد دیگر می تواند از طریق مجاری ادراری یا با ایجاد یک سوراخ کوچک در قسمت پایین شکم استفاده شود.
- سوند سوپراپوبیک: نوع دیگری از سوند کاربرد کاملاً متفاوتی با انواع ذکر شده در بالا دارد و در دسته های بسیار متفاوتی طبقه بندی می شوند. این سوند از یک لوله قابل انعطاف تشکیل شده که ادرار را مستقیماً به مثانه تخلیه می کند و برای افرادی که اصلا نمی توانند ادرار کنند به طور گسترده استفاده میشود. تفاوت اصلی این محصول با سایر سوندها این است که مستقیماً از سوراخ کوچکی در قسمت پایین شکم وارد مثانه شده و به جای اتصال به مجرای ادرار، آن را تخلیه می کند.
شرایط تعویض سوند در خانه
برای اینکه بتوان خدمات تعویض کاتتر را در منزل ارائه کرد، مجوزهای لازم از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت اطمینان از اقامت کار نیروهای ماهر با مدرک دانشگاهی و سابقه کار بالا در بیمارستان ها و مراکز درمانی الزامی است تا بتوانند این کار را در خانه برای بیماران انجام دهید.
یکی از خدمات عمده مؤسسات پزشکی در ارائه خدمات تعویض سوند در منزل این است که درمان گهگاهی انجام می شود و نیازی به مراجعه خصوصی به پزشک نیست و در صورت تماس این شرکت به گفته نزدیکان، پرستارانی برای ارزیابی کامل وضعیت بیمار و دریافت درمان مناسب به خانه فرستاده می شود.
خدمات تعویض سوند آسانیسم در خدمت شماست
بسیاری از بیماران بعد دوران نقاهت و جراحی نیاز به سوند دارند. در ابتدای امر این کار توسط پرسنل بیمارستان انجام می شود. ولی در زمانی که بیمار مرخص شده و به خانه می آید باید یک فرد با تجربه این کار را برای او انجام دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد تعرفه های خدمات پرستاری و دیگر خدمات پرستاری با ما تماس بگیرید.
موردی یافت نشد!